Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αχ αυτή η ντουλάπα...

Ας δούμε  τι μπορούμε να κάνουμε, για να τακτοποιήσουμε τη ντουλάπα μας οριστικά.

Ξεφορτωθείτε τα παλιά.
Κατ’ αρχήν λοιπόν, ξεχωρίστε παλιά ρούχα σας που έχουν πια φθαρεί και δεν τα φοράτε ή “trendy” κομμάτια που φωνάζουν ότι δεν είναι πια στη μόδα και δεν μπορείτε να τα βάλετε. Αφήστε στη ντουλάπα σας ρούχα που είναι κλασικά και αξεσουάρ που εύκολα συνδυάζονται.
Όχι συρμάτινες κρεμάστρες!
Η καλή κρεμάστρα, συντηρεί το ρούχο και αυξάνει το χρόνο ζωής του. Δεν το αφήνει να ξεχειλώσει και το βοηθάει να κρατήσει τη φόρμα του. Αποφεύγετε πάντα να έχετε κρεμασμένα τα πλεκτά σας.
Στα καταστήματα με είδη σπιτιού θα βρείτε κρεμάστρες που είναι καλυμμένες με βελούδο ή άλλο παρόμοιο υλικό. Αυτές οι κρεμάστρες, δεν επιτρέπουν στο ρούχο να γλιστρήσει κι έτσι θα σταματήσετε να ψάχνετε τα ρούχα σας στο πάτωμα της ντουλάπας. 
Χωρίστε τα σε ομάδες
Τα καθαρά σας ρούχα που βρίσκονται μέσα στη ντουλάπα, χρειάζονται ταξινόμηση.
Αναδιοργανώστε λοιπόν τη ντουλάπα σας, τοποθετώντας συγκεντρωμένα τις φούστες, τα πουκάμισα, τα παντελόνια, τα πουλόβερ ή τα εσώρουχά σας, για να μπορείτε μετά να τα βρίσκετε πιο εύκολα και να σταματήσετε να φοράτε συνέχεια ότι βρίσκετε μπροστά σας.
Αξιοποιήστε την πόρτα της ντουλάπας
Η εσωτερική πλευρά της πόρτας στη ντουλάπα σας, μπορεί να σας προσφέρει τη δυνατότητα να βάλετε ένα ολόσωμο καθρέφτη (σας προτείνουμε 3mm, για να μην έχει πολύ βάρος) ή μπορείτε να βάλετε γάντζους για να κρεμάτε το μπουρνούζι σας τη ρόμπα σας ή διάφορα αξεσουάρ (ζώνες, γραβάτες, φουλάρια κ.λ.π.).
Αξιοποιήστε το πάτωμα.
Εκμεταλλευτείτε όσο καλύτερα μπορείτε το χώρο ανάμεσα στα κρεμασμένα ρούχα σας και το πάτωμα. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ράφι, για να τακτοποιείτε τις τσάντες σας ή να βάλετε καλάθια όπου θα φυλάτε τα πλεκτά σας ή οικολογικά κουτιά για τα εσώρουχά σας (να επιλέγετε κυρίως παραλληλόγραμμα, γιατί έχουν περισσότερο ωφέλιμο χώρο).
Αχ αυτά τα παπούτσια!
Ήταν και θα είναι το μεγάλο μου πρόβλημα. Να σας πω λοιπόν τι κάνω. Τα ταξινομώ κατά χρώμα και κατά το ύφος. Με πολύ πόνο, ελπίζω ότι κάποιες με καταλαβαίνετε, αποχωρίζομαι τα φθαρμένα ή αυτά που δεν επισκευάζονται.
Στα καταστήματα με μικροέπιπλα σπιτιού, θα βρείτε ειδικά ράφια για παπούτσια, που θα προσαρμόσετε στο κάτω μέρος της ντουλάπας σας. Φυσικά, κρατάω τα παπούτσια της συγκεκριμένης σεζόν και τα υπόλοιπα παίρνουν την άγουσα για το πατάρι. Ακόμα καλύτερα θα ήταν βέβαια εάν υπάρχει χώρος στο μπαλκόνι να τοποθετείτε μια ντουλάπα ώστε να μην τα βάζουμε στην ντουλάπα, καθαρά απο θέμα υγιεινής....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου