Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η τέλεια Αραπίνα......

 

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

Για το κέικ:
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 μπέκιν
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού κακάο


Για το γλάσο:
  • 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ (μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο

Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι με το μπέκιν και το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Βουτυρώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί μεγέθους 32 και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
  6. Σ'ένα μικρό μπωλ χτυπάμε καλά με το μίξερ όλα μαζί τα υλικά για το γλάσο.
  7. Αφού βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο περιμένουμε 5 με 10 λεπτά (ώστε το γλυκό να είναι ζεστό αλλά όχι καυτό) και στη συνέχεια απλώνουμε με μια σπάτουλα το γλάσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταψί που θα επιλέξετε φροντίστε να έχει αρκετό βάθος γιατί το γλυκό σχεδόν διπλασιάζεται σε όγκο. Για τον ίδιο λόγο φροντίστε να μην ανοίγεται το φούρνο κατα τη διάρκεια του ψησίματος γιατί μπορεί να σας "κάτσει".
Προαιρετικά μπορείτε να χτυπήσετε ξεχωριστά τα ασπράδια του αυγού πριν τα προσθέσετε στο μίγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου