Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Γιαούρτι με παγωτό και φρούτα


Ένα άκρως καλοκαιρινό και ελαφρύ γλυκό.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Για 4 άτομα

Υλικά

500 γραμμ. γιαούρτι πλήρες

3 δόσεις βανίλιας

100 γραμμ. ζάχαρη

5 κουταλιές αμαρέτο

1 κρόκο

300 γραμμ. φρούτα εποχής

2 κουταλιές ψίχα

φουντουκιού

Προετοιμασία

Χτυπήστε τον κρόκο με 4 κουταλιές ζάχαρη, τη βανίλια  και 4 κουταλιές αμαρέτο, σ’ ένα ανοξείδωτο μπολ.

Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε.

Σκεπάστε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη, για περίπου 5-6 ώρες. 

Πλύνετε τα φρούτα, καθαρίστε τα ανάλογα με το είδος τους, ψιλοκόψτε τα, ρίξτε και ανακατέψτε το υπόλοιπο αμαρέτο και 2 κουταλιές ζάχαρη, και αφήστε τα φρούτα να μαριναριστούν για μία ώρα.

Καραμελώστε, σε χαμηλή φωτιά, την υπόλοιπη ζάχαρη, ρίξτε και ανακατέψτε την ψίχα φουντουκιού και, στη συνέχεια, απλώστε την πραλίνα φουντουκιού πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τη μέχρι να σκληρύνει.

Μοιράστε τα μισά φρούτα σε 4 μπολάκια, βάλτε πάνω 1-2 μπάλες παγωτού και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φρούτα και την κοπανισμένη πραλίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου